Algemene voorwaarden
Artikel 1 – Definities
In deze algemene voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenissen:
- Aanbieder: POKEVOORRAAD, een bedrijf als onderdeel van NetSec, dat de webshop en platform beheert en de diensten en/of producten aanbiedt zoals beschreven in deze voorwaarden.
- Klant: Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die gebruikmaakt van de diensten en/of producten die worden aangeboden door de Aanbieder via de webshop en platform.
- Platform: Het online platform dat wordt beheerd door de Aanbieder en waarop de Klant toegang heeft om diensten en/of producten aan te schaffen, informatie te verkrijgen of andere interacties uit te voeren.
- Account: Een persoonlijk gebruikersaccount dat door de Klant wordt aangemaakt op het Platform, waarmee de Klant kan inloggen, zijn/haar profiel kan beheren en transacties kan uitvoeren.
- Gebruikersinhoud: Alle inhoud, informatie, tekst, afbeeldingen, video’s of andere materialen die door Klanten op het Platform worden geüpload, geplaatst of gedeeld.
- Diensten: De specifieke services die via het Platform worden aangeboden, zoals online aankopen, informatievoorziening, communityforums, workshops, cursussen, of andere diensten.
- Producten: De goederen of producten die via de webshop beschikbaar zijn voor aankoop door Klanten.
- Prijs: De kosten die Klanten moeten betalen voor diensten of producten, inclusief eventuele belastingen en bijkomende kosten.
- Privacybeleid: Het beleid dat de verzameling, het gebruik en de bescherming van persoonlijke gegevens van Klanten regelt, zoals beschikbaar gesteld door de Aanbieder op het Platform.
- Toepasselijk Recht: Het rechtsgebied en de wetten waaronder deze algemene voorwaarden vallen.
- Geschillenbeslechting: De procedure en methode voor het oplossen van geschillen tussen de Aanbieder en de Klant, zoals beschreven in deze voorwaarden.
- Voorwaarden: Deze algemene voorwaarden, inclusief alle toekomstige wijzigingen en aanvullingen die van toepassing kunnen zijn.
Artikel 2 – Reikwijdte van de Overeenkomst en Conclusie
2.1 Reikwijdte van de Overeenkomst
2.1.1 Deze algemene voorwaarden (“Voorwaarden”) vormen een wettelijke overeenkomst tussen POKEVOORRAAD, hierna aangeduid als “Aanbieder” en de natuurlijke persoon of rechtspersoon die gebruikmaakt van de diensten en/of producten die via de webshop en platform van de Aanbieder worden aangeboden, hierna aangeduid als “Klant”. Door het gebruik van de webshop en platform van de Aanbieder stemt de Klant in met deze Voorwaarden en verbindt zich ertoe deze na te leven.
2.2 Conclusie van de Overeenkomst
2.2.1 De Overeenkomst tussen de Aanbieder en de Klant komt tot stand op het moment dat de Klant een aankoop doet via de webshop van de Aanbieder. De Aanbieder zal een bevestiging van de bestelling verstrekken aan de Klant, waarin de details van de aankoop worden vermeld.
2.2.2 De Overeenkomst kan ook worden aangegaan wanneer de Klant zich registreert voor een account op het platform van de Aanbieder. In dit geval komt de Overeenkomst tot stand op het moment van succesvolle registratie.
2.2.3 De Aanbieder behoudt zich het recht voor om de acceptatie van een bestelling of registratie om welke reden dan ook te weigeren en zal de Klant hiervan onverwijld op de hoogte stellen.
2.3 Wijzigingen in de Overeenkomst
2.3.1 De Aanbieder behoudt zich het recht voor om deze Voorwaarden op elk moment te wijzigen. Wijzigingen in de Voorwaarden zullen van kracht worden zodra ze op de webshop of platform zijn geplaatst. Het is de verantwoordelijkheid van de Klant om regelmatig de Voorwaarden te controleren op updates. Het voortgezette gebruik van de webshop en platform na dergelijke wijzigingen impliceert de aanvaarding van de herziene Voorwaarden.
Artikel 3 – Informatiebeveiliging
3.1 Beveiliging van Accountgegevens
3.1.1 De Klant is verantwoordelijk voor het veilig en vertrouwelijk houden van de inloggegevens voor zijn/haar account op het platform. De Klant mag zijn/haar inloggegevens niet delen met derden en moet onmiddellijk de Aanbieder op de hoogte stellen van enige ongeoorloofde toegang tot zijn/haar account.
3.1.2 De Aanbieder neemt redelijke maatregelen om de beveiliging van accountgegevens te waarborgen, maar is niet aansprakelijk voor verlies of schade als gevolg van ongeautoriseerde toegang tot de account van de Klant.
3.2 Beveiliging van Persoonlijke Gegevens
3.2.1 De Aanbieder zal passende technische en organisatorische maatregelen nemen om persoonlijke gegevens van de Klant te beschermen in overeenstemming met het geldende privacybeleid. De Klant stemt ermee in dat persoonlijke gegevens worden verzameld, verwerkt en opgeslagen zoals beschreven in het privacybeleid van de Aanbieder.
3.2.2 De Klant begrijpt dat geen enkele methode van gegevensoverdracht via internet of elektronische opslag 100% veilig is, en hoewel de Aanbieder zich inspant om persoonlijke gegevens te beschermen, kan de Aanbieder de veiligheid van dergelijke gegevens niet volledig garanderen.
3.3 Melding van Inbreuk op Gegevensbeveiliging
3.3.1 In geval van een inbreuk op de beveiliging van persoonlijke gegevens die van invloed kunnen zijn op de Klant, zal de Aanbieder de Klant onmiddellijk op de hoogte stellen van de inbreuk, zoals vereist door de toepasselijke wetgeving.
3.3.2 De Aanbieder zal ook passende stappen ondernemen om de inbreuk te onderzoeken, te beperken en te verhelpen, en zal samenwerken met de Klant om de gevolgen van de inbreuk aan te pakken.
Artikel 4 – Het PokeVoorraad Platform
4.1 Toegang tot het Platform
4.1.1 De Aanbieder verleent de Klant het recht om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van het online platform (“het Platform”) in overeenstemming met deze Voorwaarden.
4.1.2 De Aanbieder behoudt zich het recht voor om op elk moment, zonder voorafgaande kennisgeving, de toegang tot het Platform op te schorten, te beëindigen of te wijzigen om redenen zoals onderhoud, beveiligingsmaatregelen, of andere zakelijke overwegingen.
4.2 Gebruik van het Platform
4.2.1 De Klant stemt ermee in het Platform uitsluitend te gebruiken voor legitieme doeleinden en in overeenstemming met deze Voorwaarden en toepasselijke wetten en voorschriften.
4.2.2 De Klant is verantwoordelijk voor alle activiteiten die plaatsvinden onder zijn/haar account op het Platform. De Klant zal de Aanbieder onmiddellijk op de hoogte stellen van ongeautoriseerd gebruik van zijn/haar account.
4.3 Beschikbaarheid van het Platform
4.3.1 De Aanbieder streeft ernaar het Platform beschikbaar te houden voor de Klant, maar geeft geen garanties met betrekking tot de continue beschikbaarheid of foutloze werking van het Platform.
4.3.2 De Aanbieder is niet aansprakelijk voor enige verlies van gegevens of onderbrekingen in de toegang tot het Platform.
4.4 Wijzigingen aan het Platform
De Aanbieder behoudt zich het recht voor om op elk moment wijzigingen aan te brengen aan het Platform, inclusief functies, interfaces, en beschikbare inhoud. De Klant heeft geen recht op enige compensatie of schadevergoeding als gevolg van dergelijke wijzigingen.
Artikel 5 – Intellectueel Eigendom en Content
5.1 Eigendom van Intellectueel Eigendom
5.1.1 Alle inhoud en materialen beschikbaar gesteld door de Aanbieder, inclusief maar niet beperkt tot tekst, afbeeldingen, video’s, audio, logo’s, merknamen, software en andere intellectuele eigendomsrechten, zijn eigendom van de Aanbieder of zijn licentiegevers.
5.1.2 De Klant erkent dat hij/zij geen enkel recht, eigendom of licentie verwerft met betrekking tot de intellectuele eigendom van de Aanbieder door het gebruik van het Platform of de aankoop van diensten of producten.
5.2 Gebruik van Content
5.2.1 De Aanbieder verleent de Klant een beperkte, niet-exclusieve, niet-overdraagbare licentie om de inhoud en materialen uitsluitend te gebruiken voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik, in overeenstemming met deze Voorwaarden.
5.2.2 De Klant mag de inhoud en materialen niet kopiëren, reproduceren, distribueren, wijzigen, vertalen, publiceren, uitzenden, verkopen of afgeleide werken maken van enige inhoud zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Aanbieder.
5.3 Gebruikersinhoud
5.3.1 De Klant behoudt alle intellectuele eigendomsrechten op en verantwoordelijkheid voor de inhoud die hij/zij plaatst of deelt op het Platform (“Gebruikersinhoud”). Door Gebruikersinhoud te plaatsen, verleent de Klant de Aanbieder een wereldwijde, royaltyvrije licentie om de Gebruikersinhoud te gebruiken, te reproduceren, aan te passen, te publiceren en te verspreiden op het Platform en andere marketing- of promotiekanalen van de Aanbieder.
5.3.2 De Klant garandeert dat hij/zij gerechtigd is om de Gebruikersinhoud te plaatsen en dat deze geen inbreuk maakt op de rechten van derden of in strijd is met toepasselijke wetten.
5.4 Melding van Inbreuk op Intellectueel Eigendom
5.4.1 De Aanbieder respecteert de intellectuele eigendomsrechten van anderen en verwacht hetzelfde van de Klant. Als de Klant van mening is dat zijn/haar intellectuele eigendomsrechten zijn geschonden door inhoud op het Platform, dient hij/zij onmiddellijk contact op te nemen met de Aanbieder en alle relevante details te verstrekken voor onderzoek.
5.5 Gebruik van Merken en Content van Derden
5.5.1 Het Platform kan verwijzingen bevatten naar handelsmerken, merknamen, logo’s, afbeeldingen of andere content die eigendom zijn van derden, zoals The Pokémon Company International. Deze verwijzingen dienen uitsluitend ter identificatie en vergelijking van producten en impliceren geen enkele vorm van samenwerking, goedkeuring of sponsoring door de betreffende merk- of rechthebbende.
5.5.2 Alle genoemde handelsmerken, merknamen en logo’s zijn eigendom van hun respectieve houders. Het gebruik van deze merken op het Platform is uitsluitend bedoeld voor informatieve en vergelijkende doeleinden en geschiedt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving, waaronder het Benelux-verdrag inzake de intellectuele eigendom (BVIE).
5.5.3 Indien een merkhouder van mening is dat het gebruik van zijn/haar merk op het Platform inbreuk maakt op zijn/haar rechten, wordt verzocht om direct contact op te nemen met de Aanbieder via onze contactpagina, zodat het vermeende probleem kan worden onderzocht en indien nodig passende maatregelen kunnen worden genomen.
Artikel 6 – Privacy
6.1 Gegevensverzameling en -gebruik
6.1.1 De Aanbieder kan persoonlijke gegevens van de Klant verzamelen en verwerken in overeenstemming met het geldende privacybeleid van de Aanbieder. Door gebruik te maken van het Platform en diensten van de Aanbieder, stemt de Klant in met het verzamelen en verwerken van persoonlijke gegevens zoals beschreven in het privacybeleid.
6.1.2 De Aanbieder zal de persoonlijke gegevens van de Klant behandelen in overeenstemming met toepasselijke wetten en zal redelijke maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid en veiligheid van persoonlijke gegevens te waarborgen.
6.2 Cookies en Trackingtechnologieën
6.2.1 Het Platform kan gebruikmaken van cookies en trackingtechnologieën om informatie te verzamelen over het gebruik en de prestaties van het Platform. De Klant kan de cookie-instellingen beheren via zijn/haar browser, maar sommige functies van het Platform kunnen mogelijk beperkt zijn zonder cookies.
6.2.2 De Aanbieder kan ook derde partijen toestaan om cookies en trackingtechnologieën te gebruiken op het Platform voor doeleinden zoals analyse en adverteren. Het gebruik van dergelijke cookies door derden is onderhevig aan hun eigen privacybeleid.
6.3 Toegang tot Persoonlijke Gegevens
6.3.1 De Klant heeft het recht om toegang te vragen tot zijn/haar persoonlijke gegevens die worden bewaard door de Aanbieder en om verzoeken in te dienen om persoonlijke gegevens te corrigeren, bij te werken of te verwijderen.
6.3.2 De Klant kan dergelijke verzoeken indienen door contact op te nemen met de Aanbieder via de contactgegevens vermeld in het privacybeleid of onze contactpagina.
6.4 Beveiliging van Persoonlijke Gegevens
6.4.1 De Aanbieder zal passende technische en organisatorische maatregelen nemen om de beveiliging van persoonlijke gegevens te waarborgen en om te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, verlies, wijziging of openbaarmaking.
6.4.2 Ondanks de genomen beveiligingsmaatregelen kan de Aanbieder niet garanderen dat persoonlijke gegevens volledig beveiligd zijn tegen alle mogelijke bedreigingen.
Artikel 7 – Uitsluiting van het Herroepingsrecht voor Digitale Inhoud
7.1 Wettelijke uitsluiting
De diensten die door de Aanbieder worden geleverd, betreffen digitale inhoud die niet op een materiële drager wordt geleverd. Conform artikel 6:230p sub g van het Burgerlijk Wetboek is het herroepingsrecht uitgesloten voor dergelijke diensten, mits aan de onderstaande voorwaarden is voldaan:
a. De uitvoering van de overeenkomst is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de Klant; en
b. De Klant heeft verklaard afstand te doen van zijn/haar recht op herroeping zodra de uitvoering van de overeenkomst is begonnen.
7.2 Wettelijke vereisten
Tijdens het bestelproces wordt de Klant duidelijk geïnformeerd over het verlies van het herroepingsrecht bij directe levering van de digitale inhoud. De Klant dient expliciet akkoord te gaan met deze voorwaarden door het aanvinken van een checkbox, waarmee wordt bevestigd dat:
Na het voltooien van de bestelling ontvangt de Klant een bevestiging per e-mail, waarin de overeenkomst en de verleende toestemmingen worden bevestigd.
Artikel 8 – Prijzen en Betaling
8.1 Prijsstelling
8.1.1 De prijzen van de diensten en producten die worden aangeboden op het Platform worden vermeld op de relevante pagina’s van de webshop. Alle prijzen zijn inclusief toepasselijke belastingen, tenzij anders vermeld.
8.1.2 De Aanbieder behoudt zich het recht voor om de prijzen van diensten en producten op elk moment te wijzigen. Dergelijke wijzigingen zijn echter niet van toepassing op reeds geplaatste bestellingen of inschrijvingen, tenzij anders vermeld.
8.2 Betalingsmethoden
8.2.1 De Klant kan betalingen voor diensten en producten verrichten via de betalingsmethoden die worden aangeboden op het Platform, zoals creditcard, elektronische overboeking of andere geaccepteerde betaalmethoden.
8.2.2 Betalingen dienen te worden gedaan in de valuta zoals vermeld op het Platform. De Klant is verantwoordelijk voor eventuele kosten en wisselkoersverschillen bij betalingen in andere valuta.
8.3 Facturering en Betalingstermijnen
8.3.1 De Aanbieder zal de Klant voorzien van een ontvangstbewijs of factuur voor elke succesvolle betalingstransactie. De Klant is verplicht om de factuurgegevens zorgvuldig te controleren.
8.3.2 Betalingstermijnen voor diensten en producten worden vermeld op het moment van aankoop of inschrijving. De Klant dient betalingen binnen de aangegeven termijn te voldoen om toegang te behouden tot de aangeschafte diensten of producten.
8.4 Prijsaanpassing
8.4.1 De Aanbieder behoudt zich het recht voor om jaarlijks de prijzen voor de geleverde diensten aan te passen. De Klant zal ten minste 1 maand van tevoren via e-mail op de hoogte worden gesteld van eventuele prijsverhogingen.
8.4.2 In geval van een jaarlijkse prijsverhoging, heeft de Klant het recht om de diensten op te schorten of te beëindigen als gevolg van deze prijsverhoging.
Artikel 9 – Aansprakelijkheid
9.1 Algemene Aansprakelijkheid
9.1.1 De Aanbieder is niet aansprakelijk voor enige directe, indirecte, incidentele, gevolg- of speciale schade, verlies of kosten die voortvloeien uit het gebruik van het Platform, de diensten of producten, ongeacht de aard van de schade of de oorzaak ervan.
9.1.2 De Aanbieder is niet aansprakelijk voor enige schade veroorzaakt door onjuistheden, onvolledigheden of vertragingen in de inhoud van het Platform, of voor enige onderbrekingen of fouten in de werking van het Platform.
9.2 Beperking van Aansprakelijkheid
9.2.1 In het geval dat de Aanbieder aansprakelijk wordt bevonden voor enige schade, is de totale aansprakelijkheid van de Aanbieder beperkt tot het bedrag dat de Klant heeft betaald voor de specifieke diensten of producten waaruit de aansprakelijkheid voortvloeit.
9.3 Overmacht
9.3.1 De Aanbieder is niet aansprakelijk voor enige schade of vertraging veroorzaakt door gebeurtenissen of omstandigheden buiten haar redelijke controle, waaronder maar niet beperkt tot natuurrampen, stakingen, oorlogshandelingen, overheidsmaatregelen, of technische storingen.
9.4 Jurisdicties waar beperkingen niet van toepassing zijn
9.4.1 In sommige rechtsgebieden kunnen beperkingen op aansprakelijkheid wettelijk worden verboden of beperkt. Indien dergelijke wettelijke beperkingen niet toestaan dat de beperkingen van aansprakelijkheid zoals uiteengezet in dit artikel van kracht zijn, mag de Klant mogelijk geen gebruik maken van de diensten van de Aanbieder in dat specifieke rechtsgebied.
Artikel 10 – Vertrouwelijkheid
10.1 Vertrouwelijkheidsplicht
10.1.1 De Klant stemt ermee in om alle vertrouwelijke informatie en gegevens die hij/zij verkrijgt tijdens het gebruik van het Platform, met inbegrip van maar niet beperkt tot bedrijfsinformatie, technische gegevens, en andere niet-openbare informatie, als strikt vertrouwelijk te behandelen.
10.1.2 De verplichting tot vertrouwelijkheid blijft van kracht, zelfs na beëindiging van de overeenkomst tussen de Aanbieder en de Klant.
10.2 Uitzonderingen
10.2.1 De vertrouwelijkheidsplicht is niet van toepassing op informatie die reeds openbaar bekend is of zonder schending van deze voorwaarden door de Klant is verkregen van derden.
Artikel 11 – Looptijd en Beëindiging
11.1 Looptijd
11.1.1 De overeenkomst tussen de Aanbieder en de Klant treedt in werking op het moment van acceptatie van deze Voorwaarden door de Klant en blijft van kracht totdat deze wordt beëindigd volgens de bepalingen in dit artikel.
11.2 Beëindiging door de Klant
11.2.1 De Klant heeft het recht om de overeenkomst te beëindigen door zijn/haar account te sluiten en het gebruik van het Platform te staken.
11.3 Beëindiging door de Aanbieder
11.3.1 De Aanbieder behoudt zich het recht voor om de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen of de toegang van de Klant tot het Platform op te schorten in geval van schending van deze Voorwaarden, schending van toepasselijke wetten, of om andere redelijke zakelijke redenen.
11.4 Effect van Beëindiging
11.4.1 Na beëindiging van de overeenkomst heeft de Klant geen recht meer op toegang tot het Platform en zal hij/zij geen gebruik meer kunnen maken van de diensten en producten van de Aanbieder.
Artikel 12 – Wijzigingen in de Algemene Voorwaarden
12.1 Wijzigingen in de Voorwaarden
12.1.1 De Aanbieder behoudt zich het recht voor om deze Algemene Voorwaarden op elk moment te wijzigen. Wijzigingen worden van kracht op het moment dat ze op het Platform worden gepubliceerd.
12.2 Kennisgeving van Wijzigingen
12.2.1 De Aanbieder zal redelijke inspanningen leveren om de Klant op de hoogte te stellen van belangrijke wijzigingen in de Voorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de Klant om regelmatig de Voorwaarden te controleren op updates.
Artikel 13 – Overige Bepalingen
13.1 Toepasselijk Recht en Jurisdictie
13.1.1 Deze Voorwaarden en de overeenkomst tussen de Aanbieder en de Klant worden beheerst door het toepasselijke recht van Nederland. Eventuele geschillen zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank van Midden-Nederland.
13.2 Gehele Overeenkomst
13.2.1 Deze Voorwaarden vormen de volledige overeenkomst tussen de Aanbieder en de Klant met betrekking tot het onderwerp ervan en vervangen alle eerdere overeenkomsten, verklaringen en afspraken.
13.3 Scheidbaarheid
13.3.1 Indien een bepaling van deze Voorwaarden ongeldig of niet-afdwingbaar wordt bevonden, zal dit de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen niet beïnvloeden.